Heltäckningsmattor i Sisal

Hem > Heltäckningsmattor

Textilgolv i Sisal

Naturligt vackra och slitstarka textilgolv

Hos Sisalmattor.se kan du beställa heltäckningsmattor i Sisal till ditt golv- & renoveringsprojekt. Heltäckningsmattor i Sisal ger en ombonad känsla som är lätt att städa och underhålla samtidigt som de dämpar ljud och samlar smuts. Tveka inte att kontakta oss om du är intresserad av heltäckande sisalmattor så hjälper vi dig vidare.

Vilka möjligheter finns det med sisalmattor?

När du beställer en sisalmatta har du möjlighet att få den anpassad efter ditt rum eller din möblering. Om du t.ex. måttbeställer efter rummets storlek och vill ha kant rekommenderar vi att du drar av 5-10 cm från väggarna åt alla håll beroende på storlek på rummet. Ska du ha mattan under en matsalsgrupp rekommenderar vi att du adderar 50-60 cm åt de håll där du ska ha stolarna. Du kan även välja att täcka hela golvytan genom att installerar mattan som en heltäckande matta. 

Vad kostar det att installera en heltäckningsmatta?

När du väl bestämt dig för att köpa heltäckningsmatta i sisal kan det vara intressant att veta pris för installation. Ska man bara lägga ett mindre eller normalstort rum brukar man ta ett fast pris. Beroende på vart i landet man bor och hur erfaren golvläggaren är brukar priset landa runt 3000-4000 kr utan tillkommande lister och material. Lägger man större ytor brukar man dela upp kostnaden i transport, uppbärning, lim, lister och antal kvadratmeter. Priset i större projekt och när det gäller just sisal varierar men brukar ligga mellan 150-350 kr / kvm om man slår ut alla kostnaderna. 

Kan man lägga sisalmatta i trappa?

Ja, du kan lägga sisalmatta i trappa. Det går både att lägga helklädda steg med överhäng och monterat på sättsteg eller som löpare med eller utan stänger. Normalt sett använder man stänger för att dölja skarvarna mellan sättsteg och plansteget.

Finns det något särskilt jag bör tänka på innan jag beställer?

Om du vill täcka hela golvet bör du tänka på att rummet inte har helt vinkelräta vinklar och att du behöver marginalerna på din sida vid tillskärning. Vi brukar rekommendera +10 cm åt på såväl bredd och längd men det varierar även beroende på storlek av rum eller yta. Större ytor kräver större marginaler och vice versa. 

Behöver jag limma mattan i golvet när jag lägger in heltäckningsmatta?

Att limma mattan ger alltid det bäst resultat på sikt. Om du inte vill limma direkt på golvet finns särskilda undermattor du kan skära in först som du därefter limmar fast mattan ovanpå. Vi rekommenderar Egalsoft som har en självhäftande undersida och filtkropp som både dämpar ljud och minskar åverkan på golvet undertill. Notera dock att undermattor bygger höjd under mattan inför planering av trösklar och socklar.

Kan jag ändra storlek efter jag lagt beställning?

När du måttbeställer en matta så skärs mattan till på beställning vilket gör det extra viktigt att storleken blir rätt från start. När du tillverkar en matta på beställning förbrukas nämligen ångerrätten på mattan så fort mattan har skurits till och börjat tillverkas. Eftersom sisalmattor är vävda är det svårare mönsterpassa vävningen mattorna till en större matta så det gäller att planera skarvarna på ett vettigt sätt.

Vad kostar en heltäckningsmatta i sisal?

Priser för mattan beräknas per kvadratmeter. Minimumdebitering för mattan är alltid 2 kvadratmeter. Priser på våra mattor varierar mellan 600-3000 kr / kvm.

Prisexempel enklare matta:

Matta 200×200 cm = (4 * 750) = 3.000 kr

Matta 400×300 cm = (12 * 600) = 7.200 kr

Matta 400×400 cm = (16 * 600) = 9.600 kr

Prisexempel lyxigare matta:

Matta 200×200 cm = (4 * 3.000) = 12.000 kr

Matta 400×300 cm = (12 * 2.500) = 30.000 kr

Matta 400×400 cm = (16 * 2.500) = 40.000 kr